СВИНСКО КАРЕ СО ПИРЕ ТАРТУФ

05/01/2024

Подготовка:

Свинското каре го отварате како книга и го печете на скара со чести превртувања. Откако ќе оцените дека е добро испечено (да биде бело во внатрешноста) го задушувате со малку путер (го поклопувате со сад). Пирето го правите класично со компир и додавате 1 лажица пате од тартуф или ткн. Тартуфата. Доколку имате свеж тартуф изрендајте го одозгора. Исечете го месото и сервирајте го скалесто врз пирето. Совет: пирето од компир згответе го со млеко и путер – ќе биде многу повкусно. Сервирајте со микротревки. Јас искористив микро рукола.

ДОБАР АПЕТИТ!

ПОВРЗАНИ СТАТИИ

АМСМ | Клуб мобилити
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.